Paměť národa spouští podcast, tvoří ho Jindřich Šídlo a Jan Dobrovský

Paměť národa spouští podcast, tvoří ho Jindřich Šídlo a Jan Dobrovský

Kolegium Paměti národa v době pandemie nemohlo pořádat svá pravidelná setkání, diskuze, besedy a přednášky. A tak vznikl nápad: podcast Dobrovský & Šídlo. Kdo neslyšel, přijde o hodně!

První díl nabídne 37 minut komentářů a glos Jana Dobrovského, novináře Jindřicha Šídla a nakladatele Jiřího Padevěta o vztahu s Ruskem a o „záhadě“ zvané prezident Zeman.

O čem pánové Dobrovský, Šídlo a Padevět věcně, vtipně, zasvěceně a s nadhledem mluví? O naší historii, o Rusku, sovětských vojácích, o Zemanovi a jak Ruml kdysi předpověděl Zemanův příklon na Východ a Václav Havel ho s touto teorií vyhodil. Chceme-li světový mír, objímáním ho nezískáme! Vyprovodili jsme hudebníkem Zappou světské vojáky v roce 1991, vyhostili ruské diplomaty v roce 2021, vyloučili Ruskou federaci ze soutěže o Dukovany. Co jsme to spáchali?! Ocitli jsme se na třetí příčce nepřátel Ruska! Jen jsme popadli klacky do rukou a postavili se na vlastní obranu. Ale je tu záhada! Zeman. I my máme dvě vyšetřovací verze. Tedy nikoliv týkající se Vrbětic, ale proč nás prezident táhne na Východ: je psychicky narušený, druhá je vážnější, a dozvíte se jí z Podcastu. Ač si Zeman myslel, že už ho žádná politická porážka nečeká, prohrává na celé čáře. Protože! Tento národ, tato země většinově touží po svobodě, demokracii a západní politické kultuře, která přináší radost, štěstí a luxus. Mimochodem, je tu ještě jedna záhada: Nevíte někdo, proč KSČM tolik zbožňuje putinovský režim v Rusku, který je tak obludně asociální a zbídačil miliony obyvatel?!

Pořad si můžete poslouchat v podcastových aplikacích a na platformě Soundcloud.  Nové díly budou vycházet každé dva týdny.

 

 

 

Sdílet

Děkujeme všem, kteří nám pomáhají zaznamenat životní osudy pamětníků 20. století a vyprávět je dál.