Dobrovský & Šídlo v Císařských lázních

Dobrovský & Šídlo v Císařských lázních

Císařské lázně v Karlových Varech byly ve své době světovým vrcholem lázeňství, s více než stovkou koupelen pro až 2000 hostů denně. Mezi největší perly patří luxusní císařská koupelna určená pro císaře Františka Josefa I., zdobená jasanem, mahagonem a brokáty. Navštívil ji ale pouze jednou, zato ji využívali jiní světoví vladaři jako habešský císař nebo perský šách.

Lázně, postavené v roce 1895, jež navštívily stovky tisíc hostů, prošly nedávno rekonstrukcí. Díky ní vznikl i nový multifunkční sál navržený architektem Petrem Hájkem, který se vznáší na ocelových nohách, aniž by narušil historickou budovu. Po letech zanedbávání byly lázně letos znovu otevřeny veřejnosti.

V pondělí 9. října od 18 hodin hostí zmíněný nový sál náš podcast naživo s Janem Dobrovským a Jindřichem Šídlem. Doporučujeme před pravidelným mixem politiky a historie navštivit i historické části budovy. Těšíme se na viděnou.

Vaše pravidelná dávka názorů, vzpomínek, informací a sentimentu. Od devadesátých let po současnost – čím jsme si prošli a jak jsme to přežili? Unikátní mix politiky a historie v podání předsedy Kolegia Paměti národa Jana Dobrovského a novináře Jindřicha Šídla.

Sdílet

Děkujeme všem, kteří nám pomáhají zaznamenat životní osudy pamětníků 20. století a vyprávět je dál.